Sałatka z zielonymi warzywami i kurczakiem, polana sosem curry. Szybko i smacznie!
Czas wykonania: 20 min
Ilość porcji: 4
Składniki:
450 g fileta z kurczaka lub indyka
130 g selera naciowego
½ sałaty masłowej lub lodowej
½ papryki zielonej
40 g oliwek zielonych
1 łyżeczka przyprawy do kurczakaSos:
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka miodu
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta curry
szczypta świeżo mielonego pieprzu i soli
Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i podsmażyć na łyżce oleju.
Selera pokroić w cienkie paseczki, sałatkę potargać, a paprykę pokroić w kostkę. Całość przełożyć do miski.
Wszystkie składniki na sos połączyć ze sobą.
Wymieszaną sałatkę polać sosem.