Zupa serowa z brokułami – pyszna, delikatna w smaku zupa serowa z brokułami.
Czas wykonania: 30 min
Ilość porcji: 4 porcje
Składniki:
1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
200 g brokułów świeżych
200 g serka topionego (2 bloczki)
pieprz, sól
Przygotowanie:
Ugotować bulion.
Do gorącego buliony dodać serki topione i wymieszać, aż serki całkiem się rozpuszczą.
Z brokuła wyciąć niewielkie różyczki i ugotować.
Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie.
Dodać brokuła i makaron do zupy i całość doprawić solą i pieprzem.
Krok po kroku:
![]() 1. Ugotować bulion |
![]() 2. Roztopić serki topione w bulionie |
![]() 3. Ugotować małe różyczki brokuła |
![]() 4. Ugotować makaron |
![]() 5. Dodać kawałki brokuła i makaron do zupy |
Witam a jakie te serki topione do tej zupy
Witam:)
Dziękuję za pierwszy komentarz na blogu 🙂
Użyłam serków topionych w bloczkach, do smarowania. Ja kupiłam je chyba w Biedronce 🙂
Pozdrawiam serdecznie:)
Pyszna, dzisiaj zrobiłam wszystkim smakowała.
Bardzo mnie to cieszy! 🙂
pychotka!!! robię raz w miesiącu.
Cieszę się, że przepis się spodobał! 🙂
Najlepsza z serkiem Tylżyckim,ostrzejsza-smacznego
Ile makaronu?