KuchniaWeDwoje.pl

Jajecznica z pieczarkami i serem żółtym

Jajecznica to bardzo oklepane i stereotypowe śniadanie, aby nadać jej nieco innego smaku, trochę ją urozmaicić i wzbogacić, polecam dodać do niej na przykład pieczarki i ser żółty – świetnie się komponuje.



 
Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 2

Składniki:

4 jajka
200 g pieczarek
50 g sera żółtego
1 łyżka masła
½ łyżeczki soli

Przygotowanie:

Pieczarki pokroić i poddusić na maśle przez około 10 minut. Dodać jajka, posolić i wymieszać.
Na koniec posypać startym serem i chwilkę poczekać, aż ser się rozpuści.

Krok po kroku:

1. Pokroić pieczarki

2. Podsmażyć pieczarki, a następnie dodać jajka i wymieszać

3. Wszystko posypać serem żółtym

Pobierz wersję do druku:

Exit mobile version