KuchniaWeDwoje.pl

Migdałowo-kajmakowe kuleczki

Coś dla osób lubiących krówki 🙂
Kuleczki migdałowo – kajmakowe – Są bardzo słodkie i trochę przypominają krówki ciągutki 🙂 Pyszna przekąska nadczas oglądania Kevina, gdy wszystkie ciasta nam się już przejadły, a mamy ochotę na coś słodkiego 🙂
Trufle robi się bardzo szybko i prosto, każdy jest je w stanie wykonać w niecałe 30 minut:)

  Czas wykonania:
  Ilość porcji:

Składniki:

200 g herbatników
200 g masy kajmakowej orzechowej
45 g masła
20 sztuk migdałów
kilka kropel aromatu migdałowego

Przygotowanie:

Herbatniki zmielić.

Masło roztopić i wystudzić.

Herbatniki wymieszać z masę kajmakową. Dodać masło, aromat i ponownie dokładnie wymieszać.

Uformować w zwilżonych wodą dłoniach kuleczki i wcisnąć w nie po 1 sztuce migdała. Schłodzić.

Przechowywać w lodówce.

Krok po kroku:

1. Zmielić herbatniki

2. Rozpuścić masło

3. Wymieszać herbatniki z masą kajmakową

4. Dodać masło i aromat

5. Zagnieść masę

6. Uformować kuleczki i udekorować

Pobierz wersję do druku:

Exit mobile version