KuchniaWeDwoje.pl

Pasta z szynki

Pasta z szynki, którą możemy użyć do kanapek, tostów i krakersów. Ma bardzo wyrazisty i ostry smak za sprawą dużej ilości musztardy i czosnku.

  

  Czas wykonania: 1o min
  Ilość porcji: 4

Składniki:

150 dag szynki
1 ½ łyżki serka homogenizowanego naturalnego
2 łyżki musztardy
1 łyżka majonezu
1 mały ząbek czosnku (opcjonalnie)
pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować za pomocą blendera w wysokim naczyniu na jednolitą masę i gotowe:)

Aby pasta była delikatniejsza, można dać mniejszą ilość musztardy i czosnku.

Krok po kroku:

1. Przygotować wszystkie składniki.

2. Zmiksować wszystko na gładką masę.

Pobierz wersję do druku:

Exit mobile version