Placuszki z kurczakiem, papryką i pieczarkami to moja propozycja na obiad w 20 minut! Jak Wam się podoba taki szybkie danie? 🙂 Smakuje super, więc myślę, że chętnie skorzystacie z przepisu.
Czas wykonania: 20 minut
Ilość porcji: 15 – 18 placuszków
Składniki:
450 g fileta z indyka
200 g pieczarek
1 papryka (200 g)
3 jajka
4 – 5 łyżek mąki
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
½ łyżeczki soli
szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Mięso, paprykę i pieczarki pokroić w niewielką kostkę. Przełożyć do dużej miski. Dodać jajka oraz mąką i dokładnie wymieszać. Następnie dodać majonez oraz musztardę. Doprawić i wszystkie jeszcze raz wymieszać.
Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Po zostawieniu masy w lodówce na następny dzień masa może być rzadsza, należy wtedy dodać odrobinę mąki i wymieszać.