Nazwa tej sałatki wzięła się od Naszej małej urodzinowej imprezki 🙂 Jest ona bardzo lekka i świetnie pasuję właśnie jako dodatek do kiełbaski lub mięsa z grilla.
Sałatka składa się ona z sera feta, sałaty lodowej, pomidora i kukurydzy. Dodatkiem jest pikantny sos na bazie musztardy i miodu.
Czas wykonania: 15 min
Ilość porcji: 6 porcji
Składniki:
sałata lodowa
1 opakowanie sera feta (180 g)
25 – 30 sztuk pomidorków koktajlowych
puszka kukurydzySos:
2 łyżki musztardy (dowolny rodzaj)
2 łyżeczki miodu
Przygotowanie:
Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidorki pokroić na pół, a kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać, a następnie dodać pokruszoną fetę.
Sos:
Wymieszać musztardę z miodem i polać sałatkę. W zależności od rodzaju musztardy sos będzie lekko słodkawy lub ostry.
Krok po kroku:
Pobierz wersję do druku: