KuchniaWeDwoje.pl

Sałatka z rukolą i mozzarellą

Szybka, letnia i zdrowa sałatka z rukolą i mozzarellą polana sosem na bazie oliwy i octu balsamicznego. Gotowa w 15 minut! Ma ktoś ochotę spróbować?

  Czas wykonania: 15 min
  Ilość porcji: 3 – 4 porcje

Składniki:

garść sałaty rukoli
120 g mozzarelli
8 sztuk pomidorków koktajlowych
8 sztuk oliwek
½ czerwonej cebuli

Sos:
1 łyżka octu balsamicznego
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka syropu klonowego lub płynnego miodu
szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą dokładnie i odstawić na 10 minut.

Sałatę opłukać, osuszyć i przełożyć do miski, dodać do niej pokrojoną w kostkę mozzarellę, pomidorki koktajlowe, oliwki i cebulę.

Sałatkę polać sosem po nałożeniu na talerz.

Pobierz wersję do druku:                                           

Exit mobile version