KuchniaWeDwoje.pl

Szaszłyki z kurczakiem i brzoskwinią

Szaszłyki z kurczakiem w słodkiej marynacie z carry oraz brzoskwinią i cebulkę. Ja bardzo lubię takie nieoczywiste połączenia, ale jestem ciekawa czy Wam również taki zestaw na grilla się podoba?

  Czas wykonania: 20 min (+ 1 h oczekiwania)
  Ilość porcji: 5 niewielkich szaszłyków

Składniki:

200 g fileta z indyka lub kurczaka
250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki)
1 cebula czerwona
2 łyżeczki curry

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę  (około 15 kawałków), przełożyć do garnka i zalać syropem z brzoskwiń, odstawić do lodówki na minimum godzinę.

Brzoskwinie pokroić na kawałki (15 kawałków), a cebulę w ćwiartki.

Mięso odcedzić i doprawić 2 łyżeczkami curry.

Na patyczki nadziewać naprzemiennie kawałki mięsa, brzoskwini i cebuli (trzy razy).

Grillować 🙂

Krok po kroku:

1. Zamarynować mięso

2. Pokroić brzoskwinię i cebulę

3. Nabić mięso na patyczki

Pobierz wersję do druku:                                           

Exit mobile version