Szaszłyki z kurczakiem w słodkiej marynacie z carry oraz brzoskwinią i cebulkę. Ja bardzo lubię takie nieoczywiste połączenia, ale jestem ciekawa czy Wam również taki zestaw na grilla się podoba?
Czas wykonania: 20 min (+ 1 h oczekiwania)
Ilość porcji: 5 niewielkich szaszłyków
Składniki:
200 g fileta z indyka lub kurczaka
250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki)
1 cebula czerwona
2 łyżeczki curry
Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę (około 15 kawałków), przełożyć do garnka i zalać syropem z brzoskwiń, odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Brzoskwinie pokroić na kawałki (15 kawałków), a cebulę w ćwiartki.
Mięso odcedzić i doprawić 2 łyżeczkami curry.
Na patyczki nadziewać naprzemiennie kawałki mięsa, brzoskwini i cebuli (trzy razy).
Grillować 🙂