Petarda! 😀 Najlepsza tortilla jaką jedliśmy 🙂 Oczywiście łosoś, którego uwielbiam 🙂 Ale ten sos pistacjowy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania 🙂
Czas wykonania: 10 min
Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje)
Składniki:
4 placki do tortilli
150 – 200 g łososia
4 liście sałatySos:
6 łyżek oliwy
100 g obranych pistacji
1 łyżeczka miodu
1 łyżka soku z cytryny
szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na sos zmiksować blenderem na gładką masę.
Placki do tortilli przygrzać. Wyłożyć sałatę, sos i łososia. Zawinąć tortillę i gotowe.
Całość można ewentualnie jeszcze raz podgrzać w piekarniku przez minutę.
Krok po kroku:
Pobierz wersję do druku: