Tak jak obiecałam o to kolejny przepis na zdrowe, domowe crunchy bananowe.
Moja pierwsza próba wyszła oczywiście nieudana, no ale tak to już jest – początki bywają trudne:) Po kilku poprawkach crunchy bananowe wyszło pycha. Chrupiące, pachnące i bardzo smaczne.
Ilość miodu i chipsów bananowych zależy od słodyczy jaką chcemy uzyskać. Ja dodałam mniej miodu i chipsów, aby nie było zbyt słodkie i dla mnie jest w sam raz:)
Czas wykonania: 1h
Ilość porcji: 300 g (10 porcji)
Składniki:
200 g płatków owsianych
50 g słonecznika łuskanego
50 – 100 g chipsów bananowych
1 – 2 łyżeczki miodu
½ dużego banana (około 60 g)
Przygotowanie:
Zmielić 150 g płatków owsianych i słonecznik.
Dodać resztę płatków, banana i miód – wymieszać (najwygodniej ręką).
Dodać zmielone chipsy bananowe, wymieszać i rozsmarować na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 40 minut w 130 stopniach. Wystudzić i połamać na mniejsze kawałki.