Jesienią zeszłego roku byliśmy z mężem w kraju makaronu. Podczas tej wycieczki jedliśmy najlepszy makaron w życiu, a poniższy przepis nie ustępuje mu kroku.
Czas wykonania: 10 min
Ilość porcji: 3 – 4 porcje
Składniki:
200 g makaronu spaghetti
100 g łososiaSos:
150 ml śmietanki 30% – 36%
40 g tartego parmezanu lub wędzonego sera
2 żółtka
2 ząbki czosnku
2 łyżki prażonej cebuli
½ łyżeczki soli
szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Ugotować makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Sos:
Wymieszać wszystkie składniki na sos.
Makaron odcedzić, przełożyć z powrotem do garnka i całość zalać sosem. Dodać kawałki łososia, wymieszać i gotowe!
Krok po kroku: