Spaghetti carbonara z łososiem

Jesienią zeszłego roku byliśmy z mężem w kraju makaronu. Podczas tej wycieczki jedliśmy najlepszy makaron w życiu, a poniższy przepis nie ustępuje mu kroku.

  Czas wykonania:  10 min
  Ilość porcji:  3 – 4 porcje

Składniki:

200 g makaronu spaghetti
100 g  łososia

Sos:
150 ml śmietanki 30% – 36%
40 g tartego parmezanu lub wędzonego sera
2 żółtka
2 ząbki czosnku
2 łyżki prażonej cebuli
½ łyżeczki soli
szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Przygotowanie:

Ugotować makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Sos:

Wymieszać wszystkie składniki na sos.

Makaron odcedzić, przełożyć z powrotem do garnka i całość zalać sosem. Dodać kawałki łososia, wymieszać i gotowe!

Krok po kroku:

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *