Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym to bardzo szybki obiad lub kolacja po ciężkim dniu w pracy.
Czas wykonania: 20 min
Ilość porcji: 2
Składniki:
2 tortille pszenne
250 – 300 g piersi z kurczaka
2 plasterki sera żółtego
kilka listków sałaty masłowej
1 pomidor
10 plastrów ogórka szklarniowego
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
olej do smażeniaSos:
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
1 ząbek czosnku
¼ łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka przekroić na 6 kawałków, przyprawić i smażyć na tłuszczu na złoty kolor.
Pokroić ogórka w plasterki i pomidora na 8 części.
Sos:
Wszystkie składniki na sos należy ze sobą połączyć (czosnek zmiażdżyć).
Gdy kurczaka jest już prawie gotowy, należy podgrzać w piekarniku tortille z serem przez 3 minuty w 150 stopniach.
Na tortille wyłożyć warzywa i kurczaka, polać wszystko sosem czosnkowym
i zawinąć.