Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką z dodatkiem chrzanu, musztardy i suszonej śliwki.
Moje ulubione – ostre i ciekawe z smaku:)
Najlepiej smakują polane sosem.

jajka faszerowane

  Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje)

Składniki:

3 jajka
50 g szynki drobiowej
3 – 4 sztuki suszonych śliwek
2 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki tartego chrzanu

Przygotowanie:

Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać.

Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko od białka.

Żółtko przełożyć do miseczki, dodać do niego pokrojoną w małą kostkę szynkę, posiekane śliwki, chrzan oraz musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą pastę.

Jajka nafaszerować masą.

Krok po kroku:

1. Ugotować i obrać jajka

2. Pokroić jajka na pół

3. Oddzielić żółtka od białek

4. Do żółtej dodać resztę składników i wymieszać

5. Nafaszerować jajka

Pobierz wersję do druku:                                           

Dodaj komentarz