Sos chrzanowy z żurawiną

Świąteczny sos chrzanowy z żurawiną do jajka. Prosty i szybki w przygotowaniu gęsty sos na Wielkanocne śniadanie to znakomita alternatywa dla jajek faszerowanych.

089 Sos chrzanowy z żurawiną KuchniaWeDwoje.pl

  Czas wykonania: 15 min
  Ilość porcji: 8

Składniki:

1 łyżka chrzanu
1 ½ łyżki dżemu żurawinowego
3 łyżki majonezu
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 łyżka soku z pomarańczy

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na sos chrzanowy połączyć ze sobą.

Podawać z jajkiem na twardo.

Pobierz wersję do druku:

089 Sos chrzanowy z żurawiną KuchniaWeDwoje.pl 2

089 Sos chrzanowy z żurawiną KuchniaWeDwoje.pl 3

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *