Sos czosnkowy do grilla

Sos czosnkowy do grilla to nieodłączny kompan kiełbaski i karkówki. Gęsty, ostry i bardzo prosty w wykonaniu.

132 Sos czosnkowy do grilla KuchniaWeDwoje.pl

  Czas wykonania: 10 min
  Ilość porcji: 8 – 10

Składniki:

1 serek homogenizowany naturalny (200 g)
2 ząbki czosnku
½ łyżki ziół prowansalskich
szczypta soli
szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Do serka dodać zmiażdżony czosnek i zmiksować za pomocą blendera przez 15 sekund.
Doprawić solą i pieprzem oraz dodać ziół.

Najlepiej zrobić go dzień wcześniej, wtedy smak się przegryzie i nie jest, aż tak ostry.

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *