Jajka faszerowane szpinakiem

Jajka faszerowane szpinakiem to bardzo szybki, smaczny sposób na świąteczną przekąskę lub śniadanie.

jajka faszerowane

  Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje)

Składniki:

2 jajka
50 g szpinaku mrożonego
1 ząbek czosnku
½ łyżeczki chrzanu
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka masła
szczypta pieprzu
szczypta soli

Przygotowanie:

Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać.

Szpinak rozmrozić (można zrobić to wcześniej lub podsmażyć na patelni z dodatkiem masła), wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i smażyć do czasu odparowania całej wody. Doprawić solą i pieprzem.

Przekroić jajka na pół.

Szpinak wymieszać z majonezem oraz chrzanem i delikatnie doprawić do smaku.

Na połówki jajek wyłożyć farsz.

Krok po kroku:

1. Jajka ugotować, obrać i pokroić na połówki

2. Szpinak rozmrozić i podsmażyć z czosnkiem

3. Wymieszać wszystkie składniki na farsz

4. Nafaszerować jajka

Pobierz wersję do druku:                                           

PIERWSZY KOMENTARZ DO PRZEPISU
  1. Pingback: Jajka faszerowane szpinakiem | FlyB Kulinaria

Dodaj komentarz