Krokiety z parówką

Taką wersje krokietów po raz pierwszy jadłam u mojej teściowej. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z połączeniem parówki z naleśnikami. Kto jeszcze nie jadł, polecam spróbować.

038 Krokiet z parówką [KuchniaWeDwoje.pl]

  Czas wykonania: 30 min
  Ilość porcji: 6 sztuk

Składniki:
Ciasto na naleśniki :
2 jajka
7 łyżek mąki
200 ml mleka (4/5 szklanki)
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki soli

Farsz:
4 parówki
2 ogórki konserwowe (60 g)
1 papryka konserwowa (70 g)
6 plasterków sera żółtego

Panierka:
2 jajka
bułka tarta
sól

Przygotowanie:

Ciasto na naleśniki:
Wymieszać mikserem wszystkie składniki na ciasto i piec 6 naleśników.

Ugotować parówki. Pokroić ogórki, paprykę i ugotowane parówki w słupki o długości 10 cm.

W naleśniki wyłożyć po plasterku sera, na ser ułożyć resztę składników i złożyć naleśnika w kopertę. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej. Piec z obu stron po kilka minut, aż do zarumienienia.

Krok po kroku:

1. Zrobić ciasto na naleśniki

1. Zrobić ciasto na naleśniki

2. Upiec naleśniki

2. Upiec naleśniki

3. Pokroić parówkę, ogórka i paprykę

3. Pokroić parówkę, ogórka i paprykę

4. Zwinąć krokiety

4. Zwinąć krokiety

5. Opanierować krokiety

5. Opanierować krokiety

6. Smażyć na tłuszczu

6. Smażyć na tłuszczu

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz