Crunchy kokosowe to kolejna domowa granola, tym razem z wiórkami kokosowymi i mleczkiem kokosowym. Lekko wyczuwalne wiórki kokosu nadają całości słodki, kokosowy smak. Można dodatkowo dodać płatków kokosowych, jeśli lubicie bardziej intensywny smak lub kawałki czekolady, aby granola była słodsza.
Czas wykonania: 1 h
Ilość porcji: 7 pocji
Składniki:
120 g płatków owsianych
3 łyżki łuskanego słonecznika
80 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka miodu
14 łyżek mleka kokosowego (około 100 – 130 ml)
Przygotowanie:
Połowę (60 g) płatków owsianych zmielić w blenderze.
Wymieszać wszystkie suche składniki ze sobą. Dodać miód oraz mleko kokosowe i ponownie dokładnie połączyć składniki, tworząc zbitą masę.
Całość rozsmarować na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i piec przez 40 minut w temperaturze 130 stopni.
Wystudzić i połamać na mniejsze kawałki.
Krok po kroku:
Pobierz wersję do druku: