Wątróbka z cebulkę do danie, które postanowiłam umieścić na moim blogu mimo, że ja niestety nie jadam. Zrobiłam je dla moich rodziców i męża, więc mojej opinii na temat tego przepis nie dostaniecie. Mogę jedynie powiedzieć, że wszystkim smakowało. A ja cieszę się, że nauczyłam się kolejnego przepisu, którym mogę się z Wami podzielić:)
Czas wykonania: 30 min
Ilość porcji: 2 – 3 porcje
Składniki:
600 g wątróbki drobiowej
1 duża cebula
1 łyżka masła
3 łyżki oleju
sól
Przygotowanie:
Wątróbkę wypłukać i dokładnie oczyścić.
Cebulę pokroić w prążki. Prążki zeszklić na rozgrzanym maśle i oleju przez 5 minut.
Dodać wątróbkę i smażyć na dużym ogniu przez 10 – 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Ważne by wątróbka się smażyła, a nie dusiła, bo inaczej będzie twarda.
Pod koniec smażenia doprawić solą.
Krok po kroku:
Pobierz wersję do druku: