Przysmak pielgrzyma to jedno z 5 dań serwowanych na tegorocznej pielgrzymce, w którym oczywiście główną rolę ogrywa KABANOS.
Przepis stworzony przeze mnie na wzór tego co udało mi się zapamiętać.
Bardzo szybkie i pożywne danie, w którym głównymi składnikami są: kabanos, cukinia i makaron.
Dla niewymagających przepis jak znalazł.
Czas wykonania: 20 min
Ilość porcji: 4
Składniki:
350 g cukinii
100 g kabanosów (1 opakowanie)
150 g makaronu
1 łyżeczka soli
szczypta pieprzu
80 ml przecieru pomidorowego (+ 200 ml wody)
Przygotowanie:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.
Cukinie i kabanosa pokroić na mniejsze kawałki i smażyć przez 15 minut (bez tłuszczu).
Przecier wymieszać z wodą, doprawić szczyptą soli i pieprzu. Wlać i wymieszać z kabanosem i cukinią. Następnie dodać makaron i wszystko zagotować.
Krok po kroku:
![]() 1. Ugotować makaron |
![]() 2. Pokroić cukinie i kabanosa |
![]() 3. Podsmażyć cukinie i kabanosa |
![]() 4. Wymieszać składniki na sos |
![]() 5. Wlać sos do kabanosa i cukinii |
![]() 6. Wszystko wymieszać z makaronem |