Sałatka z serem pleśniowym, gruszką i karmelizowaną cebulką

Kolejna szybka sałatka, tym razem z serek pleśniowym, gruszką i karmelizowaną cebulką. Moje ulubione słodko-słone połączenie.

Sałatka z serem pleśniowym, gruszką i karmelizowaną cebulką KuchniaWeDwoje.pl

Czas wykonania: 20 min
Ilość porcji: 3 porcje

Składniki:
3 duże garści dowolnego mixu sałat
2 średniej wielkości gruszka
80 g sera pleśniowego
2 czerwone cebule
3 łyżki miodu
3 łyżki masła

Przygotowanie:

Cebulkę posiekać w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Następnie dodać miód i dusić do czasu, aż cebulka się zkarmelizuje.
Następnie zdjąć cebulkę z patelni podsmażyć kawałki gruszki.

Na talerz wyłożyć mix sałat, pokruszyć na mniejsze kawałki ser pleśniowy, dodać podsmażoną gruszkę i całość polać zkarmelizowaną cebulką.

Gotowe!

Krok po kroku:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *