Musli z rodzynkami

Kolejne musli w moim wykonaniu – tym razem z sokiem z pomarańczy, rodzynkami i żurawiną. Zdrowe i pożywne. Zwykły cukier został zastąpiony niewielką ilością miodu. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu śniadanie na kilka dni.

musli

  Czas wykonania: 45 minut
  Ilość porcji: około 300 g

Składniki:

150 g płatków owsianych
50 g rodzynek
30 g suszonej żurawiny
½ pomarańczy (7 łyżek soku)
20 g płatków dyni
20 g słonecznika łuskanego
1 ½ łyżki miodu

Przygotowanie:

Zmielić połowę płatków owsianych (około 80 g).

Wszystkie składniki (oprócz  miodu) dokładnie połączyć ze sobą i całość rozłożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia (rozmiar foremki: 30 x 35 cm, grubość 0,5  -1 cm). Polać po górze miodem.

Piec około 30 minut w 130 stopniach. Całość wystudzić i pokruszyć.

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Krok po kroku:

1. Zmielić część płatków

2. Wymieszać całość

3. Rozłożyć na papierze do pieczenia

4. Polać miodem

Pobierz wersję do druku:

Dodaj komentarz