Panierowany Camembert z żurawiną

Panierowany Camembert z żurawiną to moja propozycja na szybki i smaczny pomysł na wegetariański obiad. Niestety bardzo kaloryczny…
Nie tak dawno nie przepadałam za serami pleśniowymi, ale w końcu się do nich przekonałam i nawet ich zapach mnie nie odstrasza. Oczywiście najbardziej smakują mi na ciepło!
Jeśli i Wy lubicie sery pleśniowe koniecznie spróbujcie ten przepis i zostawcie komentarz jak Wam smakowało!

Panierowany camembert

  Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 3 porcje

Składniki:

3 sztuki sera pleśniowego Camembert
100 g płatków kukurydzianych (2 szklanki)
2 jajka
½ łyżeczki papryki
szczypta soli
szczypta pieprzu
3 łyżki żurawiny
olej do smażenia

Przygotowanie:

Płatki kukurydziane zmielić. Dodać do nich przyprawy i wymieszać.

Jajko roztrzepać, doprawić szczyptą soli.

Ser opanierować 2-krotnie: w jajku, płatkach, jajku i płatkach.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.

Podawać na ciepło z żurawiną.

Krok po kroku:

1. Zmiksować płatki

2. Opanierować ser

3. Usmażyć ser

Pobierz wersję do druku:                                           

Panierowany camembert z zurawina KuchniaWeDwoje.pl

PIERWSZY KOMENTARZ DO PRZEPISU
  1. Pingback: Panierowany Camembert z żurawiną | FlyB Kulinaria

Dodaj komentarz