Pulpeciki z serem w sosie pomidorowym

Pulpeciki z serem w sosie pomidorowym to przepis podpatrzony u mojej teściowej. Są to małe sznycelki z lejącym gorącym serem i pomidorowym sosem.

127 Pulpeciki z serem w sosie pomidorowym [KuchniaWeDwoje.pl]

  Czas wykonania: 30 min
  Ilość porcji: 10 sztuk

Składniki:

250 g mięsa mielonego
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
150 g ser żółtego
½ pęczka natki pietruszki
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki pieprzu

Sos:
400 g passaty pomidorowa
szczypta soli
szczypta pieprzu

Dodatkowo:
bułka tarta
olej

Przygotowanie:

Mięso wymieszać z jajkiem, posiekaną natką pietruszki i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem.

Masę na pulpety i ser podzielić na 10 części. Następnie uformować z mięsa małe kuleczki, do każdej dając kawałek sera. Pulpeciki obtoczyć w bułce tartej i piec na oleju.

Sos:
Passate przelać do garnka, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.

Krok po kroku:

1. Wymieszać składniki na pulpety

1. Wymieszać składniki na pulpety

2. Uformować pulpeciki z serem

2. Uformować pulpeciki z serem

3. Pulpeciki obtoczyć w bułce tartej i usmażyć

3. Pulpeciki obtoczyć w bułce tartej i usmażyć

4. Przygotować sos

4. Przygotować sos

Pobierz wersję do druku:

127 Pulpeciki z serem w sosie pomidorowym [KuchniaWeDwoje.pl] 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *