Sałatka z czerwonej fasoli

Błyskawiczna sałatka do chleba.

036 Sałatka z czerwonej fasoli [KuchniaWeDwoje.pl]

 Czas wykonania: 20 min
  Ilość porcji: 8

Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1  mały słoiczek marynowanych pieczarek (ok. 200 g)
5 ogórków konserwowych
4 jajka
150 g sera żółtego
4-5 łyżek majonezu
pieprz i sól

Przygotowanie:

Ugotować jajka na twardo.

Do dużej miski wsypać odcedzoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Pieczarki, ogórki, ser oraz jajka pokroić w kostkę i dodać do całości.

Wszystkie składniki wymieszać z majonezem oraz doprawić solą i pieprzem do smaku.

Smacznego.

Pobierz wersję do druku:

036 Sałatka z czerwonej fasoli [KuchniaWeDwoje.pl] 2

Dodaj komentarz