Tosty w 3 wersjach

Lubicie tosty? Ja jesienią i zimą coraz częściej sięgam po takie szybkie i przede wszystkim ciepłe śniadanie. W tym wpisie postanowiłam podsunąć Wam kilka ciekawych pomysłów na urozmaicenie tradycyjnych tostów. Mi najbardziej smakują tosty z pastą orzechowo-serową, natomiast mój mąż zdecydowanie wybiera tą z salami. A Wam, która wersja najbardziej smakuje? Czekam na Wasze opinie w komentarzach! 🙂

342 Tosty w 3 wersjach KuchniaWeDwoje_PL 1

  Czas wykonania:  20 – 30 min
  Ilość porcji:  12 trójkącików (4 – 6 porcji)

Składniki:

I. Tost z mozzarellą i pomidorami:
4 kromki chleba tostowego
125 g sera mozzarella w kulce
4 suszone pomidory
kilka oliwek

II. Tost z pastę orzechowo-serową i pieczarkami:
½ pasty orzechowo-serowej (Przepis)
100 g pieczarek

III. Tost z salami i papryką:
4 kromki chleba tostowego
4 plasterki salami
4 plasterki oscypka
kawałek papryki
1 mały ogórek kiszony
ketchup

Przygotowanie:

Tosty z mozzarellą i pomidorami:

Mozzarellę pokroić na plasterki, ułożyć na chlebie. Na ser wyłożyć suszone pomidory i posiekane oliwki. Tosta zapiec w tosterze.

Tosty z pastą serowo – orzechową:

Wykonać pastę serowo – orzechową (Przepis na blogu). Chleb posmarować z dwóch stron pastę. Pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle. Farsz z pieczarek wyłożyć na pastę. Tosta zapiec w tosterze.

Tosty z salami i papryką:

Plasterki sera oraz salami ułożyć na chlebie. Paprykę i ogórka pokroić w małą kostkę i wyłożyć na salami. Tosta zapiec w tosterze.

Dodatkowo każdą kromkę chleba można posmarować masłem i posypać ulubionymi ziołami.

Pobierz wersję do druku:                                           

342 Tosty w 3 wersjach KuchniaWeDwoje_PL 2342 Tosty w 3 wersjach KuchniaWeDwoje_PL 3.

342 Tosty w 3 wersjach KuchniaWeDwoje_PL 4

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *