Szybki, zdrowy i pożywny – koktajl jagodowy z masłem orzechowym to moje ulubione drugie śniadanie! Gotowy w 5 minut 🙂
Tarta z masłem orzechowym i bananem
Domowa szynka bez wędzenia
Ciasto 3 bit
Szpecle z boczkiem
Mini tortilla na 3 sposoby
Sałatka z boczkiem i fetą
Ptysie z pieczarkami
Szarlotka z jabłkami i kruszoną
Jesienne i zimowe dni zawsze kojarzą mi się z szarlotką na ciepło z lodami. Postanowiłam taką właśnie dzisiaj zrobić.
Wyszła pyszna, dlatego póki pamiętam zapisuję przepis i dzielę się nim z Wami! Niestety zdjęć krok po kroku tym razem brak, ale przepis jest bardzo prosty, więc bez tego dacie sobie świetnie z nim radę. Oczywiście szarlotka podana na ciepło z lodami smakuje najlepiej!
Papryka czerwona w kuchni
To dzięki niej kuchnia węgierska ma swój niepowtarzalny smak i aromat, jednak papryka czerwona – jak wiele innych warzyw – wywodzi się z terenów Ameryki Południowej. Zachowane ślady pozwalają stwierdzić, że 6000 lat temu wykorzystywaną ją w tej części świata w medycynie tradycyjnej. Podobne zastosowanie znalazła zresztą w lecznictwie chińskim i indyjskim. Nic dziwnego: czerwona papryka ma wiele cennych właściwości. Poznaj jej moc i dowiedz się, jak wykorzystać to smaczne warzywo w swojej kuchni.